Webbutik

Livsmedelsförluster vid slakt av grisar och nötkreatur

Delrapport genomförd av Sveriges Lantbruksuniversitet inom projektet Nationell uppföljning av livsmedelsförluster.

Rapporten har finansierats av regeringsuppdrag för minskat matsvinn, som är ett uppdrag inom livsmedelsstrategin och genomförs av Livsmedelsverket tillsammans med Jordbruksverket och Naturvårdsverket. Undersökningen omfattar merparten av den svenska slakten av nötkreatur och grisar och visar att nära hälften av de biprodukter som hade kunnat bli livsmedel inte blir det. Resultaten ska leda till ökad kunskap om resurseffektivitet och insatser för att mer ska bli mat.

Visa mer
Visa mindre
Sidor:
Utgiven:
2022-10-17
Pris exkl moms:
0 kr
Pris inkl moms:
0 kr
Artikelnr:
RA22:18
Författare:
Ingrid Strid, Karin Wallin, Elin Stenberg. Projektledning SJV Karin Lindow.
Anvisning: