Webbutik
Kakor (cookies) och analys på webbplatsen

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator. Kakorna används för att ge besökaren tillgång till funktioner för insamling av besöksstatistik.

På Jordbruksverkets webbplatser används så kallade kakor (cookies). Vissa kakor är nödvändiga för att ge dig som besökare en bra upplevelse. De sparas temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner på webbplatsen som tänkt.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska du som besöker en webbplats aktivt godkänna att webbplatsen sparar kakor på din dator. De kakor vi använder är för funktion, webbanalys och lastbalansering.

Två typer av kakor
Den ena typen av kakor kallas permanent kaka. Denna kaka sparas på besökarens dator under en bestämd tid. Den används till exempel för att kunna anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen.

Den andra typen kallas sessionskaka. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information, som e-post eller namn, sparas om dig.