Webbutik

Förluster av griskött, nötkött och mjölk på gården

En delrapport inom projektet Nationell uppföljning av livsmedelsförluster.

Rapporten har tagits fram av Jordbruksverket inom regeringsuppdrag för minskat matsvinn tillsammans med Livsmedelsverket och Naturvårdsverket. Rapporten presenterar beräkningar av förluster genom att använda data från CDB, WinPig och Växa. Den visar att betydande mängder kött och mjölk inte bli mat och att det har betydelse för klimatpåverkan och producenternas ekonomi. Rapporten föreslår olika insatsområden för att fler djur och mer mjölk ska gå vidare till livsmedel. Till exempel att ytterligare stärka djurhälsan och djurvälfärden, satsa på ny teknik samt att utreda vad som behövs för att öka möjligheterna och intresset för ökad nödslakt och slakt på jordbruksanläggning.

Visa mer
Visa mindre
Sidor:
Utgiven:
2022-10-17
Pris exkl moms:
0 kr
Pris inkl moms:
0 kr
Artikelnr:
RA22:19
Författare:
Karin Lindow och Arne Andersson.
Anvisning: