Åtgärder för att höja fett- och proteininnehåll i ekologisk mjölk
Flera ekologiska mjölkproducenter har upplevt att proteinhalten i mjölken har minskat när de ger korna 100 % ekologiskt foder. Historiskt är låga fetthalter under sommarmånaderna ett faktum. Läs om vilka möjligheter du har att påverka mjölkens sammansättning. Materialet är finansierat med medel ur Landsbygdsprogrammet.
För att ge dig som besökare en bra upplevelse på webbutiken.jordbruksverket.se använder vi cookies. Mer information om de cookies vi använder hittar du här.
Cookies och liknande tekniker
För att ge dig som besökare en bra upplevelse på webbutiken.jordbruksverket.se använder vi cookies. Det handlar dels om helt nödvändiga cookies för webbsidans grundfunktionalitet, men även cookies för bättre prestanda, personalisering, funktionalitet med mera.Vi rekommenderar att du accepterar samtliga typer av cookies. Det är dock du som bestämmer och du kan själv välja att anpassa dina cookie-inställningar som du önskar. Mer information om de cookies vi använder hittar du här.
NödvändigaNödvändiga cookies lagrar inga uppgifter som kan kopplas till dig som person och de är inte möjliga att stänga av. De lagrar endast information om olika åtgärder du som besökare vidtar och används för webbsidans grundfunktionalitet. Om dessa cookies blockeras genom inställningar i webbläsaren kommer vissa delar av siten inte fungera som det är tänkt.