Webbutik

Veterinärintyg, export av hundar/katter

Jordbruksverkets generella veterinärintyg för export av hundar och katter

Om din hund eller katt ska resa till ett land utanför EU behöver den oftast både pass och minst en typ av djurhälsointyg som båda utfärdas av en veterinär. Det är ditt ansvar som djurägare att se till att rätt intyg används, och att ditt djur uppfyller de krav som ställs.

Du måste själv ta reda på vilka regler och krav som mottagarlandet ställer. Kontakta de veterinära myndigheterna i landet djuret ska resa till för att få rätt information.

Om veterinärmyndigheterna i mottagarlandet inte har något speciellt intyg som de kräver att du ska använda kan du fråga om de accepterar vårt veterinärintyg för export av hundar och katter. Du kan ladda ner en vattenstämplad kopia av det här intyget med texten ”Sample only – do not use”.

Officiella veterinärer skriver ut intyget i original
Du kan inte ladda ned intyget i original. Du ska kontakta en officiell veterinär som har tillgång till originalet. När du har tagit reda på vilka intyg som du behöver, ska du kontakta en officiell veterinär för att få hjälp med att uppfylla villkoren och få intygen utfärdade.
Visa mer
Visa mindre
Sidor:
1
Utgiven:
2019-02-01
Pris exkl moms:
0 kr
Pris inkl moms:
0 kr
Artikelnr:
E9.189
Författare:
Anvisning: