Webbutiken

Slänger vi fisk och skaldjur i onödan? -handelsnormernas inverkan på matsvinn

Sidor:
22 st
Utgiven:
2014-03-21
Pris exkl moms:
24 kr
Pris inkl moms:
25 kr
Artikelnr:
RA14:3
Författare:
Annelie Rosell
Anvisning:
Antal: 
Lägg i varukorgen

Denna studie har finansierats av Livsmedelsverket som en del i Livsmedelsverkets regeringsuppdrag att under 2013-2015 tillsammans med Jordbruksverket och Naturvårdsverket minska det onödiga matavfallet – matsvinnet – i alla led av livsmedelskedjan.

I diskussioner om matsvinn nämns ibland handelsnormer och kvalitetskrav som faktorer som bidrar till att mat inte går till humankonsumtion. Denna studie syftar till att utreda om så är fallet för fiskeri- och vattenbruksprodukter och om eventuellt matsvinn kan motiveras utifrån andra målsättningar.

Dokumentet förbereds fortfarnade för kunna visas online, var god försök igen om någon minut.
Dokument är nu lagt i kö för att laddas upp för att bli läsbar online. Försök igen om någon minut.
Fel